Marţi, 18 ianuarie 2022 - 3:18:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sobă sau şemineu- tu ştii care e diferenţa?


13 noiembrie 2017

Majoritatea oamenilor nu cunosc diferenţa dintre o sobă şi un şemineu şi le confundă foarte des. Bineînţeles, nu vorbim aici de sobă de teracotă, ci vorbim de sobe pe lemne din fontă sau oţel în comparaţie cu şemineul, care este format din focar, fiind o construcţie arhitecturală, având şi un randament crescut. Cele două surse de încălzire au scopul de a da căldură, dar sunt construite cu capabilităţi diferite de a încălzi: unul pentru un spaţiu mic, iar cel de-al doilea pentru spaţii mai mari, chiar pentru o casă întreagă.

Se alege soba pe lemne atunci când dorim să încălzim un spaţiu mai mic, fără prea multe delimitări. În schimb, construim un şemineu atunci când dorim să încălzim o casă întreagă. Cum funcţionează? Din hota şemineului se transferă căldură în camerele aferente prin tuburile izolatoare. Dacă acum câtiva ani sursa principală de încalzire era centrala pe gaz, astăzi oamenii preferă să îşi încălzească casele într-un mod natural, cu o sobă sau un şemineu, şi asta datorită aspectului plăcut pe care acestea îl creează şi căldurii naturale pe care o emană. Un alt beneficiu important se referă la costul mai scăzut la încălzire.

Alegerea celei mai bune opţiuni atunci când vine vorba de încălzirea casei poate să fie dificilă, mai ales dacă înainte nu ai fost interesat de acest subiect sau dacă nu te-ai documentat. Multitudinea de variante existente pe piaţă fac ca decizia să fie mult mai grea, iar consultarea unui specialist devine inevitabilă. Este important ca atunci când dorim să achiziţionăm un şemineu să avem în vedere funcţionalitatea, dar şi designul sursei noastre de încălzire.

În funcţie de ceea ce ai nevoie sau de preferinţe, un semineu bacau poate fi amplasat în living, locul care reprezintă, deseori, punctul central al casei. Fiind poziţionat în această încăpere, el poate răspândi căldura chiar mai departe de pereţii camerei de zi, dacă se optează pentru un sistem de distribuţie prin radiatoare sau tubulaturi izolate. Vorbim aici de semineu centrala sau despre şemineul cu distribuţie a aerului cald prin tuburi izolate termic.

La Seminee Bacău  ai o gamă mare şi variată de sobe pe lemne, sobe din fontă, din oţel sau căptuşite cu şamotă pentru o ardere eficientă. Acum poţi avea în locuinţa ta un confort sporit şi un deosebit element de decor, de calitate înaltă şi cu durată mare de viaţă. Pentru orice model din gama sobe, Şeminee Bacău, parte a grupului PEFOC.ro, se oferă o garanţie de 5 ani si transport gratuit în toată ţară. Când te-ai hotărât că vrei un şemineu sau o sobă nu ezita să contactezi specialiştii  pentru consultanţă gratuită, în vederea celei mai bune alegeri pentru locuinta ţa!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(936 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro