Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:51:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, atacată cibernetic. Uzinele Dacia au toate sistemele blocate


14 mai 2017

Grupul Dacia-Renault a fost afectat de uriaşul atac cibernetic de tip ”ransomware”, care a provocat haos în reţelele din aproape 100 de ţări.

Rusia pare să fie principala ţintă a atacurilor, însă există multe ţări afectate, printre care Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, China, Italia, Taiwan, India, Kazahstan sau România.

Hackerii preiau controlul asupra computerelor şi cer recompensă pentru deblocarea lor. Sistemul medical din Marea Britanie a fost paralizat de aceste atacuri. Experţii spun că hackerii s-au folosit de un instrument creat de Agenţia americană pentru Securitate Naţională.

Printre ţintele vizate de aceştia au fost şi aproximativ o mie de computere aparţinând Minsterului rus de Interne, cât şi multe alte instituţii vitale din 99 de ţări.

Au fost înregistrate peste 75.000 de atacuri cibernetice, care poartă numele „WannaCry” (vrei să plângi). Ele au fost posibile datorită unei vulnerabilităţi a sistemului de operare Windows, de la Microsoft, pe care compania americană le depistase încă din luna martie.

Uzina de la Mioveni a întrerupt lucrul vineri noapte, din cauza atacurilor. Toate sistemele sunt blocate, scrie Digi 24. România ocupă locul 9 în ceea ce priveşte numărul atacurilor informatice din ultimele zile.

Ministrul comunicaţiilor, Augustin Jianu, a declarat că statul român nu dispune de o centralizare a situaţiilor de acest tip, astfel că amploarea problemelor este încă necunoscută.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro