Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:20:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Când trebuie să depuneţi prima declaraţie fiscală în noul sistem de impozitare


23 aprilie 2017

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, a declarat că proiectul sistemului de impozitare pe gospodărie va fi gata în două luni, însă va intra în vigoare în 2018.

Chiar şi aşa, angajaţii români mai au de aşteptat până să depună prima declaraţie de venit în cadrul noului sistem de impozitare, termenul fiind 1 mai 2019, a explicat ministrul Finanţelor.

”Angajatorul astăzi reţine la sursă obligaţia angajatului. În noul sistem nu va mai exista această reţinere la sursă. Cel care realizează venit, e venitul lui, îl va folosi până se naşte obligaţia de plată către Fisc, în folosul personal, dar va trebuie să aibă în vedere că în luna mai e scadenţa. În luna mai va trebui să facă acea declaraţie fiscală în care se vor înregistra atât veniturile cât şi drepturile lui care decurg. Nu neapărat vor avea o sarcină de plată în luna mai”, a declarat Viorel Ştefan pentru Digi 24.

Statul încă nu a definitivat lista de deduceri fiscale a noului sistem.

”Deductibilităţile legate de familiile cu copii în funcţie de nivelul de venituri realizate, la aceasta se adaugă deductibilităţile în legătură cu abonamentele la reţelele de sănătate. Costuri privind educaţia, cheltuielile pe care le are o gospodărie în legătură cu îmbunătăţirea confortului locuinţei. Donaţiile, sponsorizările ONG-urilor cu scopuri caritabile, a unităţilor de cultură”, a completat ministrul.

Mai mult, noul sistem nu se va baza doar pe ghişee, urmând să fie pus la punct şi un sistem online de plată a impozitului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro