Vineri, 29 martie 2024 - 3:03:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plăţile în numerar dintre firme, limitate la 2.000 de lei


27 martie 2013

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Dan Manolescu, a declarat că instituţia intenţionează să limiteze plăţile cu numerar între persoanele juridice de la 10.000 lei, cât sunt în prezent, la 2.000 lei.

Măsura ar avea ca scop să-i determine pe agenţii economici să facă plăţi prin sistemele bancare.

“În proiectul de ordonanţă pe care îl avem în vedere sunt supuse acestei reglementări nu doar plăţile către persoane juridice, ci şi plăţile între persoane juridice şi persoane fizice autorizate, persoane care desfăşoară activităţi comerciale, în general",  a precizat Manolescu, citat de agerpres.ro.

O altă intenţie a Ministerului este de a încerca să limiteze, prin acelaşi act normativ, şi plăţile în numerar pe care persoanele juridice le fac către persoane fizice, pentru rambursări de împrumuturi, pentru plăţi de dividende sau cesiuni de drepturi de creanţe şi aşa mai departe.

"O astfel de măsură are la bază şi raţiuni de natura descurajării evaziunii fiscale pentru că numerarul în sine creează potenţial de evaziune fiscală şi probleme în urmărire şi în administrare. Sperăm ca aceste măsuri să fie aplicabile într-un timp cât mai scurt", a mai spus secretarul de stat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro