Joi, 28 martie 2024 - 7:17:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rusia investeşte 21 miliarde de dolari în prima linie ferată de mare viteză


12 februarie 2012

vitezaMai multe companii din Europa, Coreea de Sud şi China s-au arătat interesate de construcţia şi operarea primei linii de cale ferată de mare viteză din Rusia, între Moscova si Sankt Petersburg, înainte de desfăşurarea Cupei Mondiale de Fotbal în 2018.

Costurile sunt estimate la 21 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.  Printre aceste companii se află giganţi precum Alstom şi Bouygues din Franţa, Finmeccanica şi UniCredit din Italia, Siemens din Germania,  Samsung din Coreea de Sud.

"Rusia nu a construit o linie de cale ferată de mare viteză, deşi în alte state se construiesc de circa  60-70 de ani. Candidaţii posibili au acumulat experienţă, acest aspect fiind luat în considerare la alegerea câştigătorului”, a spus Ielena Sebunina, director adjunct al companiei OAO High-Speed Rail Lines, o companie a monopolului de stat care controlează reţeaua de căi ferate, citată de Bloomberg.

Potrivit acesteia, compania pe care o reprezintă va anunţa o listă scurtă a celor interesaţi de licitaţie, în toamna acestui an, care va fi urmată de negocieri mai detaliate.

Conform planului de organizare a Cupei Mondiale din 2018, Rusia a promis să construiască până la finele lui 2017 noi legături între oraşele care vor găzdui meciurile. Totodată, câştigătorul licitaţiei pentru ruta Moscova-Sankt Petersburg va avea dreptul să opereze calea ferata, cu o lungime de 660 km, pentru o perioadă de 30 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro