Marţi, 19 martie 2024 - 12:12:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


EuroPrahova 2017, în Germania


28 iunie 2017



Zeci de meşteri populari, firme producătoare de brânzeturi şi de mezeluri şi, nu în ultimul rând, instituţii de cultură din judeţ au participat, recent, la cea de-a XII-a ediţie a manifestării EuroPrahova – eveniment de promovare a Prahovei organizat de Consiliul Judeţean, menţioneaza ziarul Prahova.

Potrivit acestei publicaţii, anul acesta, EuroPrahova a reunit – sub coordonarea vicepreşedinţilor CJ Prahova Ludmila Sfîrloagă şi Vasile Pătraşcu – reprezentanţi ai muzeelor judeţene şi ai instituţiilor de cultură, fiind remarcate de către vizitatorii prezenţi la târgul de la Heidelberg costumele populare din zona Prahovei, dar şi dansurile populare interpretate de ansamblurile venite din mai multe localităţi prahovene la EuroPrahova 2017.

De retinut faptul că, la deschiderea expoziţiei EuroPrahova, au luat parte şi consulii generali ai României la Strasbourg şi Munchen, Sabin Pop şi, respectiv, Dorin Nicolae Popa.

Interesant a fost că, în acest an, expoziţia EuroPrahova a avut loc în aceeaşi perioadă cu Festivalul Carpato-Dunărean, care vizează promovarea culturii şi a tradiţiilor populare ale statelor străbătute de fluviul Dunărea, dar şi ale celor care se află la ţărmul Mării Negre.

Mai multe firme prahovene – Cris-Tim, Casa Bolgiu, ICDVV Valea Călugărească, Octima Vinis, Ferma IP Valea Doftanei – i-au delectat pe vizitatorii veniţi să deguste bunătăţile produse pe plaiuri prahovene (caşcavalul de la IP Valea Doftanei şi mezelurile de la Cris-Tim, dar şi renumitele soiuri de vinuri ale podgoriilor din Urlaţi şi Valea Călugărească).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro