Joi, 18 aprilie 2024 - 11:46:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rusia va moderniza o staţie radar de alertă antirachetă din Crimeea


5 octombrie 2014

Forţele ruse vor moderniza şi vor redeschide în Crimeea o staţie radar de alertă antirachetă, instalată în epoca sovietică în această peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, a anunţat sâmbătă un oficial de rang înalt din domeniul apărării.

"Staţia radar Dnepr, instalată la Sevastopol (port al Flotei ruse de la Marea Neagră - n.r.), va fi relansată după modernizare şi va deveni operaţională în 2016", a declarat comandantul Forţelor spaţiale şi aeriene ruse, Aleksandr Golovko, citat de agenţia oficială TASS, informează AFP, potrivit Mediafax.

Instalată în Crimeea în anii '70 de autorităţile sovietice, această staţie radar a fost închiriată Rusiei de Ucraina timp de mai mulţi ani după destrămarea URSS, înainte de a fi abandonată.

În iulie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia "ar trebui să restaureze infrastructurile militare" în Crimeea, "pentru a consolida apărarea ţării", în replică la consolidarea prezenţei NATO în Europa de Est şi, mai ales, în Mările Neagră şi Baltică.

Peste 86 de miliarde de ruble (1,75 miliarde de euro) vor fi destinate până în 2020 dezvoltării Flotei ruse de la Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro