Joi, 25 aprilie 2024 - 6:29:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maşina de topit zăpada. Finlandezii o folosesc, românii aşteaptă să se încălzească vremea


16 ianuarie 2017

Maşinile de topit zăpada sunt tot mai folosite în Occident, în timp ce în România se trăieşte, după fiecare ninsoare puternică, sub nămeţi.

Ninsorile iau astăzi o pauză în România, însă de la începutul săptămânii viitoare vor reveni în sud-estul ţării şi în Capitală. Se aşteaptă cel puţin 30 de centimetri de zăpadă în aceste regiuni.

Cum ninsorile din ultima vreme au fost abundente, traficul din majoritatea localităţilor din România a fost mult îngreunat.

Autorităţile locale preferă metoda clasică de deszăpezire, care cuprinde pluguri, lopeţi, excavatore şi remorci, prin care zăpada este strânsă, apoi ridicată şi transportată în afara oraşului.

Există, însă, şi alte metode. O maşină de topit zăpadă, de exemplu, poater transforma în apă chiar şi 500 de tone de zăpadă pe oră.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 10 milioane de metri cubi de zăpadă au căzut în Bucureşti doar la ultima ninsoare, scrie Digi 24.

Ar fi nevoie de numeroase curse în afara oraşului pentru a elibera străzile, însă dacă s-ar folosi utilajele de topit zăpada procesul ar fi mult mai rapid. Suedia, Finlanda, Franţa, Germania, Rusia şi Statele Unite folosesc deja aceste maşinării.

Utilajul topeşte zăpada într-o cuvă cu apă caldă, iar apoi este deversată în reţeaua de canalizare.

Un astfel de aparat costă între 35.000 şi 300.000 de euro. În Bucureşti, 500 de utilaje şi 2.400 de oameni sunt alocaţi pentru deszăpezire. În total, deszăpezirea Capitalei costă 1,9 milioane de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro