Vineri, 29 martie 2024 - 4:16:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul spaniol doreşte limitarea avortului printr-un nou proiect de lege


21 decembrie 2013

Guvernul  spaniol a adoptat vineri un proiect de lege prin care este limitat avortul, instaurând în acest mod un sistem asemănător celui din anul 1985, motiv care a dus la o opoziţie puternică din partea mişcării feministe dar şi a stângii, potrivit AFP.

Proiectul de lege urmeză a fi adoptat de către Parlament, unde Partidul Popular deţine o majoritate absolută. În cazul în care va intra în vigoare, va anula o lege din anul 2010 a fostului Guvern socialist, care permitea avortul până la 14 săptămâni sau până la 22 în cazul unei malformaţii.

Prin acest proiect de lege sunt fixate două condiţii esenţiale pentru ca avortul să fie permis:  prima ia în considerare existenţa unui grav pericol pentru viaţa sau sănătatea fizică şi psihologică a femeii, în timp ce a doua ia în considerare ca sarcina să nu fie consecinţa unui abuz la adresa libertăţii sau integrităţii sexuale a femeii", a explicat ministrul Justiţiei, Alberto Ruiz-Gallardon.

Deşi avortul nu mai este considerată o crimă pedepsită cu închisoarea, Guvernul revine la legea din 1985.

Deputaţii din cadrul stângii au semnat un pact care da dreptul femeilor de a întrerupe în mod voluntar sarcina, iar preşedintele Federaţiei de planificare familial a declarat că aceasta lege ar putea crea o situaţie asemănătoare anilor 80, când femeile din Spania plecau în Franţa sau în Anglia pentru a avorta.

Conform unui studiu apărut în El Pais, 46% dintre spanioli sunt în favoarea menţinerii legii, iar 41% sunt în favoarea limitării avortului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro