Joi, 16 iulie 2020 - 3:38:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cea mai bătrână elevă din lume


23 februarie 2015

La vârsta de 90 de ani, Priscilla Sitienei din statul african Kenya s-a înscris la şcoala primară pentru prima dată în viaţă, relatează BBC.

Profesorul său de la şcoala din Rift Valley, Kenya, crede că femeia este cel mai bătrân elev din şcoala primară din lume.

Fosta moaşă este hotărâtă să înveţe să citească şi să scrie, aşa că nu lipseşte de la nicio oră, de la cele de limbă engleză la cele de dans. În cămaşă şi cu o cravată roşie la gât, bătrâna vine la şcoală îmbrăcată în aceeaşi uniformă precum mult mai tinerii săi colegi de clasă.

Ceilalţi elevi îi spun „Bunica”, iar 7 dintre colegii de clasă îi sunt strănepoţi. „Văd copii care trăiesc fără nicio speranţă, copii pierduţi… Vreau ca ei să mă vadă în şcoală, vreau să îi inspir”, a spus bătrâna.

„I-a motivat pe toţi elevii de aici şi sunt foarte mândru de ea şi de ceea ce face”, a povestit David Kinyanjui, profesor la şcoala kenyană.

„O iubim pentru că atunci când facem gălăgie ea ne spunem să facem linişte”, a spus unul dintre elevi. Bătrâna le spune şi poveşti copiilor şi este considerată un adevărat simbol pentru principiul liberului acces la educaţie, neîngrădit de situaţia financiară şi nici măcar de vârstă.

„Vreau să le spun copiilor din lume, şi în special fetelor: „Educaţia va fi bogăţia voastră!””, a mai declarat Priscilla Sitienei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(114 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro