Joi, 25 aprilie 2024 - 2:51:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai bună şi cea mai rea ţară pentru a fi mamă


8 mai 2013

Un raport desfăşurat de asociaţia de caritate „Save the Children“ arată care sunt ţările unde este cel mai indicat să locuieşti în calitate de mamă, dar şi ţările unde este cel mai greu să creşti un copil.

Finlanda a fost votată drept ţara unde este cel mai bine să fii mamă, în timp ce Suedia şi Norvegia ocupă locurile doi, respectiv trei, potrivit „BBC News“.

Principalii factori care au fost luaţi în considerare în alcătuirea clasamentului sunt sănătatea maternă, mortalitatea infantilă, educaţia şi venitul. 176 de ţări au fost luate în considerare.

În India, peste 300.000 de copii mor în primele 24 de ore de viaţă, contribuind la procentul mondial de 29 la sută al mortalităţii infantile.

În Congo, războiul şi sărăcia au făcut ca mamele să devină  hrănite necorespunzător şi să nu fie susţinute în cel mai vulnerabil moment al vieţii lor.

În topul celor mai nepotrivite ţări unde poţi să creşti un copil se află Somalia, Sierra Leone, Nigeria, Republica Africană Centrală, Nigeria şi Coasta de Fildeş.

Asociaţia de caritate „Save the Children“ declară că lipsa nutriţiei este responsabilă pentru mortalitatea infantilă ridicată din ţările Africii situate în sudul Saharei, unde între 10 şi 20 la sută dintre mame sunt subnutrite.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro