Marţi, 19 martie 2024 - 4:02:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un alpinist a găsit o comoară pe un gheţar de pe Mont Blanc


27 septembrie 2013

Un alpinist francez a descoperit o cutie cu pietre preţioase în valoare de zeci de mii de euro pe un gheţar de pe Mont Blanc, provenind probabil din prăbuşirea unui avion indian în urmă cu o jumătate de secol, au anunţat autorităţile, relatează AFP.
 Pietrele preţioase, smaralde, safire şi rubine, au fost predate jandarmeriei din Bourg-Saint-Maurice (centru-est) la începutul lui septembrie. Valoarea lor a fost evaluată între 130.000 şi 246.000 de euro de către un bijutier local.
Tânărul alpinist, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a descoperit o cutie metalică în timp ce escalada gheţarul Bossons. Înăuntru se aflau mici săculeţe, din care unele purtau inscripţia 'Made in India', care conţineau nestematele.
Două avioane indiene s-au prăbuşit pe Mont Blanc în 1950 şi 1966. De atunci, alpiniştii descoperă frecvent bucăţi din aeronave, valize sau chiar rămăşiţe umane.
În august 2012, doi alpinişti din Chamonix au găsit o valiză diplomatică indiană conţinând tăieturi din ziare, pe care au predat-o autorităţilor indiene.
În cazul pietrelor preţioase, 'dacă nu găsim proprietarul, un articol de lege prevede că acestea ar putea reveni tânărului alpinist', a explicat un responsabil din partea jandarmeriei din Albertville.
Autorităţile franceze vor trebui acum să le contacteze pe cele indiene pentru a găsi proprietarul sau moştenitorii acestuia.
Malabar Princess, un avion al Air India, s-a prăbuşit pe Mont Blanc la 3 noiembrie 1950, catastrofa soldându-se cu 58 de morţi. Aproape 16 ani mai târziu, la 24 ianuarie 1966, 'Kangchenjunga', un Boeing 707 al aceleiaşi companii, care asigura legătura între Bombay (astăzi Mumbai) şi New York, s-a prăbuşit în acelaşi loc, la 4.750 m altitudine. Niciunul din cei 117 pasageri care se aflau la bord nu a supravieţuit accidentului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro