Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:24:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Barack Obama îndeamnă Germania să trimită trupe în România


25 aprilie 2016

Barack Obama este în ultima vizită în Germania, în calitate de preşedinte al Statelor Unite. Problemele de securitate şi cele legate de controversatul acord comercial dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au fost teme de discuţie cu Angela Merkel.

Potrivit publicatiei Der Spiegel, unul dintre mesajele promovate de Barack Obama este îndemnul ca Germania să contribuie cu trupe în estul Europei, inclusiv în România. Liderul american a caracterizat-o pe Angela Merkel drept un partener de încredere şi un prieten.

Publicaţia Der Spiegel a prefaţat această vizită cu un amplu comentariu intitulat- "Obama îndeamna forţele armate germane să participe la descurajarea Rusiei".

Potrivit unor surse guvernamentale- citate de Der Spiegel- SUA se aşteaptă ca Germania şi Marea Britanie să se angajeze mai mult, să trimită trupe şi tehnică de luptă la graniţa de est a NATO, în România, Polonia şi în ţările baltice.

Liderul american consideră esenţial ca toate statele NATO să atingă nivelul de 2% din PIB pentru apărare şi să investească o cincime din această suma în achiziţionare de echipamente moderne.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro