Sâmbătă, 15 iunie 2024 - 5:41:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA/ Meciul pentru Casa Albă


6 noiembrie 2012

Una dintre cele mai strânse lupte electorale din istoria Americii se dă între republicanul Mitt Romney şi democratul Barack Obama. Este posibil să se repete situaţia din 2000, când s-au renumărat voturile.

 

Peste 200 de milioane de alegători americani sunt chemaţi, marţi, la urne pentru a-şi alege preşedintele, dar şi aleşii pentru Congres şi la nivel local. Potrivit ultimelor sondaje, Barack Obama şi Mitt Romney au, practic, şanse egale de a ocupa Biroul Oval de la Casa Albă.

Preşedintele în exerciţiu îl devansează puţin pe adversarul său în câteva state indecise, printre care se numără Ohio, Wisconsin, New Hampshire, Colorado, Iowa.

Poziţiile alegătorilor acestor state pot decide soarta alegerilor.

Cursa prezidenţială este atât de strânsă, încât anunţarea câştigătorului ar putea fi mult întârziată. Urnele nu se închid în toate cele 50 de state până când votul nu se încheie în Alaska, la ora 6.00 GMT (8.00) ora României.

Însă în toate cele trei state considerate cruciale, votul se va încheia până la 1.00 GMT (4.00 ora României)- în Virginia la 00.00 GMT, (3.00 ora României) în Ohio la 00.30 GMT, (3.30 ora României) iar în Florida la 1.00 GMT (4.00, ora

României).

 

Sondajele la urne vor indica tendinţele la scurt timp după închiderea secţiilor, dar, în absenţa unei performanţe neaşteptat de bune a unui candidat, numărarea voturilor în statele cruciale ar putea dura ore sau chiar mai mult.

Alegerile din 2000 au fost decise abia după săptămâni, din cauza disputei privind numărătoarea voturilor în Florida.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro