Marţi, 18 ianuarie 2022 - 4:03:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Aeroportul de la Lugansk, ţinta celui mai dur atac al rebelilor proruşi


8 iunie 2014

Separatişti proruşi au atacat sâmbătă seara şi duminică dimineaţa aeroportul internaţional de la Lugansk (estul Ucrainei), aflat în prezent sub controlul forţelor ucrainene, a transmis o sursă din interiorul armatei ucrainene, aflată la faţa locului, pentru agenţia AFP.

„Rebelii au atacat ieri (sâmbătă) seara şi în această  dimineaţă (duminică). Era clar că încercau să distrugă clădirea care asigură alimentarea cu electricitate a aeroportului. Nu s-au înregistrat răniţi în rândul nostru”, a declarat Serghei, unul dintre paraşutiştii ucraineni care apără aeroportul, pentru agenţia AFP.

Este prima dată când are loc un atac de acest fel împotriva aeroportului. Până în prezent au avut loc doar încăierări”, a adăugat militarul ucrainean, contactat telefonic. 

Serviciul de presă al „republicii” de la Lugansk nu a confirmat aceste atacuri, notează AFP. Aeroportul de la Lugansk este închis de aproximativ o lună, din cauza vărsărilor de sânge provocate de violenţele între armata ucraineană şi militanţii proruşi.

Separatiştii proruşi au proclamat aşa-numita Republică de la Lugansk în luna mai, atunci când a avut loc şi autoproclamarea „Republicii Populare Doneţk”, ambele regiuni aflate în estul Ucrainei. 

Rebelii proruşi s-au ciocnit în repetate rânduri cu forţele guvernamentale ucrainene, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi sute de răniţi, în cele două regiuni ocupate de separatişti.

Deşi separatiştii au ocupat majoritatea obiectivelor importante din cele două regiuni, ridicând numeroase baraje, blocând căi de acces în oraşe

Aeroportul este unul dintre puţinele locuri din „republica” autoproclamată la Lugansk care nu se află sub controlul separatiştilor. Ei deţin controlul asupra celor mai multe dintre oraşe, au ridicat baraje pe drumuri şi au ocupat, în ultimele zile, mai multe posturi de frontieră la graniţa cu Rusia.

Aeroportul internaţional de la Doneţk a fost scena unor confruntări armate sângeroase la sfârşitul lui mai. Câteva zeci de insurgenţi, majoritatea cetăţeni ruşi, au fost ucişi, potrivit unui bilanţ furnizat de către „republica” de la Doneţk, când forţele ucrainene au preluat controlul asupra aeroportului, care s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp pe mâna separatiştilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(202 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro