Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:37:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfera care a alertat o lume întreagă


23 decembrie 2011

bilaO minge de metal, descoperită acum o lună de un fermier în mijlocul deşertului în Namibia, a provocat rumoare printre autorităţi şi localnici. Toată lumea se întreabă ce este de fapt acest obiect sferic, căzut tocmai din cer. Descoperirea a născut speculaţii pe Internet, mulţi internauţi susţinând că aceasta ar constitui "dovada vieţii extraterestre".

Pare o minge de metal, cântăreşte 5,8 kilograme şi are diametrul de 35 de centimetri. În momentul aterizării, sfera a căzut cu viteză, formând un crater de 30 de centimetri pe sol, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

După ce a căzut pe sol, mingea a început să se rostogolească, fiind găsită la 18 metri distanţă de craterul iniţial. Localnicii le-u mărturisit jurnaliştilor că au auzit mai multe explozii în zilele premergătoare descoperirii ei.

Alţii au presupus că ar putea fi un rezervor de hidrazină, adică un dispozitiv, folosit în sateliţii spaţiali, pentru a stoca substanţă inflamabilă. Deocamdată, nu se ştie nimic sigur, în zilele următoare urmând a fi făcute mai multe teste. În orice caz, atât NASA, cât şi Agenţia Spaţilă Europeană au primit notificări în acest caz. Paul Ludik, cel care investighează cazul, suţine că mingea este realizată dintr-un "material sofisticat", dar "cunoscut omenirii".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro