Joi, 28 martie 2024 - 11:50:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE respinge cererea Elveţiei de renegociere a acordului privind libera circulaţie


25 iulie 2014

Uniunea Europeană a refuzat cererea autorităţilor elveţiene de renegociere a acordului privind libera circulaţie care să-i permită Confederaţiei Helvetice să instaureze cote pentru imigraţţie, a afirmat o sursă europeană, relatează AGERPRES.
Decizia a fost luată în cursul unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de ţări ale UE la Bruxelles şi va fi formalizată într-o scrisoare oficială adresată Bernei, potrivit sursei.

Elveţia doreşte să introducă cote de imigraţie pentru sejururile scurte ale străinilor, locuitorii din zona de graniţă şi persoanele care vor să se instaleze definitiv, ca urmare a votului din 9 februarie care limitează imigraţia în masă.

Uniunea Europeană a declarat de mai multe ori că refuză orice punere în cauză a principiului privind libera circulaţie.

În momentul intrării în vigoare a acordului UE privind libera circulaţie, ceea ce se face treptat din 2002, autorităţile estimau că nu vor fi decât maximum 8.000 de nou-sosiţi pe an, respectiv de zece ori mai puţin decât ceea ce se întâmplă în realitate.

În 2013, străinii reprezentau 23,5% (1,88 milioane de persoane) din populaţia Elveţiei. Înainte de acordurile cu UE privind libera circulaţie, străinii reprezentau circa 20% în Elveţia. În prezent, 1,25 milioane dintre ei provin din UE sau din ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS).

Ca urmare a referendumului, guvernul elveţian are la dispoziţie trei ani pentru revizuirea acordurilor încheiate cu UE, principalul său partener comercial.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro