Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:01:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În Franţa, homosexualii sunt discriminaţi pe plan salarial


2 iunie 2012

parisUn recent studiu realizat în Franţa arată că există multe categorii de oameni discriminaţi salarial, printre ei numărându-se femeile, persoanele cu handicap, grupurile etnice, dar şi homosexualii.

Rezultatul studiului aduce şi o notă surprinzătoare: pentru caracteristici identice (vârstă, diplomă, localizare geografică etc.), homosexualii sunt discriminaţi pe plan salarial în raport cu heterosexualii, dar nu şi lesbienele.

Homosexualii au un salariu mai mic cu 6,2 % în sectorul privat şi cu 5,5 % în sectorul public. În ceea ce le priveşte pe lesbiene, diferenţa salarială este în favoarea lor în sectorul privat (+2 %) şi este nulă în sectorul public.

Potrivit studiului, această diferenţă între gay şi lesbiene se datorează faptului că primii sunt percepuţi de angajatori ca având o productivitate mai redusă decât heterosexualii, mai ales din cauza problemelor de sănătate potenţial legate de SIDA.

În schimb, în raport cu femeile heterosexuale, "lesbienele sunt percepute ca fiind mai agresive, mai dinamice, mai disponibile, cu o productivitate puţin mai mare".

Din 2005, totuşi, toate marile întreprinderi au creat servicii caracterizate prin diversitate, care încearcă să lupte împotriva tututor discriminărilor din interiorul întreprinderii.

În perioada 20 - 22 iunie, va avea loc un alt colocviu la Universitatea Paris-I-Sorbona, unde cei doi cercetători, autori ai studiului, Thierry Laurent şi Ferhat Mihoubi, profesori la Universitatea din Evry-Val-d'Essonne (centru-nord), vor prezenta un studiu despre discriminarea pe piaţa muncii pe criterii de orientare sexuală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro