Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:16:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un tablou de Monet, de 32 de milioane de dolari, în centrul unei dispute juridice


19 octombrie 2013

Vilma Bautista, o fostă asistentă a Imeldei Marcos, a vândut tabloul pictat de celebrul Monet, cumpărat în trecut de fosta primă doamnă din Filipine şi de soţul ei, fostul preşedinte Ferdinand Marcos, iar autorităţile încearcă să recupereze lucrarea printr-un proces care a debutat miercuri la New York.
Tabloul a dispărut în urmă cu 27 de ani, când Ferdinand Marcos a fost înlăturat de la putere, şi a ajuns în proprietatea acuzatei. Acuzarea susţine că opera de artă face parte din averea despre care statul filipinez afirmă că a fost achiziţionată de familia Marcos cu banii poporului său.

Vilma Bautista este acuzată că a vândut frudulos tabloul – care face parte din celebra colecţie de lucrări „Les Nymphéas“ pictate de pictorul impresionist francez Claude Monet - şi că a făcut comerţ ilegal cu alte picturi de valoare.

Pe de altă parte, apărarea spune că Vilma Bautista a crezut că Imelda Marcos a deţinut în mod legal acele tablouri şi că acuzata avea dreptul de a le vinde în numele ei. Vilma Bautista este „doar un intermediar prins în lupta care durează de decenii dintre statul filipinez şi foştii conducători ai săi“, a declarat avocata apărării, Susan Hoffinger. „.

Vilma Bautista a deţinut în 1991 un „certificat de împuternicire“ din partea familiei Marcos pentru a vinde tabloul şi a încasa suma rezultată din tranzacţie, a declarat avocatul apărării. Avocaţii acuzării contestă legitimitatea acelui document. În acea perioadă, tabloul nu figura pe lista oficială a picturilor furate din Filipine. Imelda Marcos nu va depune mărturie în procesul deschis contra Vilmei Bautista.

Ferdinand Marcos, cel care a condus Filipine cu o mână de fier vreme de două decenii, a fost forţat de o revoltă populară să se exileze în Hawaii, unde a murit după trei ani, în 1989.

Vilma Bautista a deţinut funcţia de ofiţer pentru afaceri străine la Misiunea statului Filipine de la ONU şi a lucrat ulterior la Secretariatul personal al Imeldei Marcos de la New York.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro