Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:37:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jose Carreras cântă în mai la Bucureşti


5 februarie 2012

carrerasCelebrul tenor Jose Carreras revine în România pentru un concert extraordinar pe care îl va susţine pe 25 mai la Sala Palatului din Bucureşti de la ora 20,00, informează Project Events. Artistul le promite românilor un concert "de zile mari" din care nu vor lipsi arii celebre precum "La Donna e Mobile" sau "Nessun Dorma".

Toţi cei care doresc să-l vadă live pe cunoscutul tenor vor putea achiziţiona bilete începând de luni, la preţuri cuprinse între 200 şi 1.000 de lei, de la magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald's), librăriile Adevărul, magazinele Diverta şi Flanco, Sala Palatului, librăria Eminescu, magazinele Victoria şi Muzica, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro sau myticket.ro.

Jose Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946 în Barcelona, Spania, iar opt ani mai târziu are prima sa apariţie publică la Radioul Naţional Spaniol, unde interpretează "La Donna e Mobile".

Îşi face debutul ca tenor în 1970 când interpretează un rol principal alături de Monserrat Caballe în "Donizetti's - Lucrezia Borgia".

În 1972, după interpretarea rolului Pikerton în "Madama Butterfly" de la New York City Opera, faima sa depăşeşte graniţa bătrânului continent, fiind ovaţionat atât de publicul cât şi de criticii americani.

Jose Carreras cucereşte şi ultimii sceptici ca fiind unul din "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care începe în 1990 o serie de concerte foarte populare şi continuate până în 2003 când Luciano Pavarotti datorită unor probleme de sănătate se retrage.

Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti ce au performat în afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman şi multi alţii.

Tenorul dovedeşte lumii întregi că are o personalitate puternică, luptând şi învingând aproape miraculos leucemia, iar din 1988 după recuperarea sa, Jose Carreras înfiinţează "Fundaţia Internaţională Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro