Vineri, 29 martie 2024 - 1:40:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima ţară din Asia care legalizează căsătoriile gay


25 mai 2017

O decizie luată de Curtea Supremă face ca o ţară din Asia să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Taiwanul va deveni prima ţară din asia care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, după ce Curtea Constituţională a micuţului stat-insulă a declarat că legea actuală, care defineşte căsătoria ca pe o uniune între un bărbat şi o femeie, fiind invalidă.

Cea mai înaltă instanţă de judecată din Taiwan a precizat că interzicerea cuplurilor gay să se căsătorească încalcă ”libertatea oamenilor de a se căsători” şi ”dreptul populaţiei la egalitate”.

”Orientarea sexuală este o caracteristică imuabilă care este rezistentă la schimbare. Libertatea căsătoriei pentru persoane de acelaşi sex, odată recunoscută legal, va constitui baza colectivă, alături de căsătoria între persoane de sex opus, a unei societăţi stabile”, a precizat Curtea în motivaţia deciziei, luată cu 11 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere, scrie The Guardian.

Parlamentul Taiwanului are la dispoziţie doi ani să amendeze legi care se adresează uniunilor între persoane de acelaşi sex, iar cuplurile gay vor putea să se căsătorească legal în această ţară.

Tsai Ing-wen, preşedintele ţării, a susţinut legalizarea căsătoriilor gay în campania electorală, însă nu a grăbit procesul în ultima vreme, în ciuda unei susţineri populare masive a acestei măsuri.

Partidul Progresist Democratic, aflat la guvernare după ce a câştigat cu o majoritate covârşitoare alegerile de anul trecut, susţine această modificare.

Asia nu este o regiune a lumii unde homosexualitatea este privită cu ochi buni, fiind pedepsită în state precum Indonezia sau Coreea de Sud, însă Taiwanul pare să fie o insulă a libertăţilor sexuale în această parte a Globului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro