Joi, 25 aprilie 2024 - 9:37:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Teroriştii de la gruparea Stat Islamic au decapitat un ismaelian acuzat că a renunţat la religia sa


26 noiembrie 2014

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a anunţat marţi că a decapitat în Siria un membru al minorităţii ismaeliene, un curent care provine din islamul şiit, victima fiind acuzată de "apostazie".

Anunţul a fost făcut pe forumurile jihadiste, acolo unde se precizează că execuţia a avut loc "în faţa unui grup de musulmani", informează AFP, potrivit Mediafax.

Teroriştii de la SI au publicat şi fotografii cu execuţia membrului minorităţii ismaeliene din Siria, iar într-una din imagini, victima, al cărei nume nu a fost dezvăluit, apare în genunchi în timp ce un jihadist flutura o sabie deasupra capului său.

"Aceasta îi aşteaptă pe toţi apostaţii", anunţă SI pe o pancartă plasată pe corpul victimei, potrivit unei alte imagini.

Comunitatea ismaeliană numără aproximativ 200.000 de persoane în Siria, majoritatea în Salamiyeh, un oraş din provincia Hama (centru).

Potrivit SI, toţi cei care nu sunt sunniţi sunt eretici şi trebuie pedepsiţi cu moartea, în special şiiţii şi alawiţii.

Gruparea SI a apărut în primăvara anului 2013 în Siria, afectată de război civil încă din 2011. De atunci, această grupare ultraradicală şi-a extins controlul permanent, în special în urma lansării unei ofensive în Irakul vecin care i-a permis să ocupe vaste teritorii. Gruparea a proclamat la sfârşitul lui iunie un califat în teritorii ocupate în Irak şi Siria.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanităţii, SI seamănă teroare în zonele pe care le controlează, dedându-se la numeroase abuzuri, între care decapitări, crucificări, sclavie etc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro