Vineri, 29 martie 2024 - 2:40:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Boeing-ul 777disparut fost deturnat de un specialist


16 martie 2014

Premierul malaysian Najib Razak a anunţat sâmbătă oprirea căutării în Marea Chinei de Sud a avionului de tip Boeing 777 dispărut de pe radare în urmă cu o săptămână, din cauza unor informaţii potrivit cărora avionul a deviat de la rută către vestul peninsulei malaysiene, relatează AFP.

"Punem capăt operaţiunilor noastre în Marea Chinei de Sud şi reexaminăm desfăşurarea forţelor", a declarat şeful Guvernului într-o conferinţă de presă.

Mişcările zborului MH370, care a dispărut în urmă cu o săptămână de pe radare după ce a părăsit ruta pe care trebuia să o urmeze, au fost provocate printr-o "acţiune deliberată", a declarat sâmbătă premierul Najib Razak, care nu a confirmat o deturnare.

Sistemele de transmisie de date ale avionului de tip Boeing 777 "au fost dezactivate", a adăugat el, într-o conferinţă de presă, dar contacte prin satelit au fost relevate timp de aproximativ şase ore după dispariţia avionului de pe ecranele radarelor civile.

Avionul se afla în acel moment - sâmbătă, 8 martie, ora 1.30 -  la jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului, după o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing, având 239 de persoane la bord.

Avionul a schimbat direcţia, îndreptându-se către vest, spre Oceanul Indian. "Aceste mişcări sunt în concordanţă cu o acţiune deliberată a cuiva din avion", a declarat şeful Guvernului.

Însă, "în pofida informaţiilor de presă care evocă o deturnare, doresc să fiu foarte clar: anchetăm încă toate posibilităţile care au putut să provoace schimbarea direcţiei (zborului) MH370", a spus el.

Doar "un pilot experimentat, competent şi în activitate" ar putea să facă aşa ceva, a declarat sâmbătă pentru AFP un oficial militar malaysian care participă la operaţiunile de căutare efectuate într-o zonă imensă cuprinsă între Marea Chinei de Est şi Oceanul Indian.

Oficialul, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a precizat că această ipoteză se bazează pe date înregistrate de un radar militar şi care nu au fost publicate. Radarul a continuat să detecteze un aparat de zbor timp de mai multe ore, după ce zborul MH370 a dispărut din ecranele radarelor civile, a spus el. Avionul s-a îndreptat către Oceanul Indian, în sens opus rutei care ar fi trebuit să o urmeze pentru a ajunge de la Kuala Lumpur la Beijing.

"Se pare că (această persoană) ştia foarte bine cum să evite radarele civile. Se pare că le-a studiat foarte îndeaproape", a adăugat oficialul militar. Zborul MH370 a dispărut din ecranele radarelor civile după o oră de la decolare. Ultima poziţie cunoscută este undeva la jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului.

Circumstanţele dispariţiei avionului companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord, rămân învăluite în mister. Boeing 777 este unul dintre cele mai sigure avioane de pasageri din lume.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro