Marţi, 16 aprilie 2024 - 5:07:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cameron le cere susţinătorilor ieşirii din UE să recunoască riscurile


28 februarie 2016

Într-un articol de opinie apărut în cotidianul conservator The Daily Telegraph, Cameron consideră eventuala ieşire din UE ca fiind 'pariul secolului'.

"Când celor care duc campania în favoarea ieşirii li se cere să prezinte un proiect în afara Uniunii Europene, ei devin extrem de vagi", afirmă premierul, adăugând că "ceea ce propun ei, în prezent, este un salt în întuneric".

"Nu este suficient să spui că totul va merge bine, în contextul în care în joc sunt locurile de muncă şi viitorul ţării noastre", insistă el.

"Nu am niciun dubiu că singura certitudine a unei ieşiri din UE este incertitudinea", adaugă Cameron, precizând că există "numeroase riscuri în cazul părăsirii Europei".

Campania în favoarea rămânerii în UE se derulează în forţă, după ce premierul britanic a obţinut concesii din partea partenerilor europeni ai Londrei.

Cameron a primit un sprijin unanim din partea miniştrilor de finanţe din G20, reuniţi la Shanghai, care au evidenţiat "şocul unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană" printre riscurile care ar afecta relansarea economică mondială.

Însă el trebuie să convingă personalităţi din propria tabără conservatoare: şase miniştri din guvern şi numeroşi deputaţi al Partidului Conservator sunt pentru un Brexit.

Boris Johnson, carismaticul primar conservator al Londrei care militează pentru Brexit, şi-a acuzat sâmbătă opozanţii că 'exagerează riscurile'. "Marea Britanie ar putea avea un viitor măreţ, cu o economie mai dinamică şi cu o populaţie mai fericită", a declarat el pentru cotidianul The Times.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro