Proprietarii companiilor şi fondurilor de investiţii vor fi listaţi în registre publice în statele membre, conform propunerii legislative pentru combaterea spălării banilor adoptate, la Strasbourg, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară.
Propunerea legislativă cere băncilor, auditorilor, avocaţilor, agenţilor imobiliari sau cazinourilor să dea dovadă de mai multă vigilenţă privind tranzacţiile suspecte ale clienţilor lor, în scopul de a face tranzacţiile frauduloase mai greu de ascuns, informează AGERPRES.
Conform directivei de combatere a spălării banilor (AMLD), aşa cum a fost amendată de deputaţi, registrele publice centrale vor prezenta informaţii privind proprietarii ultimi ai multor tipuri de persoane juridice, inclusiv companii, fundaţii, holdinguri şi fonduri de investiţii.
Eurodeputaţii au introdus prin amendamentele lor prevederi menite să protejeze datele private şi să asigure că doar minimum necesar de informaţii este inclus în registru. Regulile propuse vor cere băncilor, instituţiilor financiare, auditorilor, avocaţilor, contabililor, consilierilor fiscali şi agenţilor imobiliari, printre alţii, să fie mai vigilenţi privind tranzacţiile suspecte ale clienţilor lor. Cazinourile sunt incluse în aceste propuneri legislative, dar alte servicii de jocuri de noroc, cu risc mai mic, pot fi excluse de statele membre.
Directiva amendată oferă o abordare bazată pe risc, permiţând statelor membre să identifice, sa înţeleagă şi să minimizeze mai bine riscurile privind spălarea banilor şi finanţarea terorismului. PE a mai votat şi regulamentul privind transferul fondurilor, care are ca scop îmbunătăţirea posibilităţii de a urmări părţile implicate într-o tranzacţie şi obiectul tranzacţiei, transfrontalier.
Regulile privind "persoanele expuse politic", adică persoanele care au un risc mai mare de corupţie ca urmare a poziţiilor lor politice, sunt extinse către persoanele expuse politic "la nivel intern". Acestea sunt persoanele care, de exemplu, sunt sau au fost 'desemnate de către statul membru în funcţii publice proeminente', cum ar fi şef de stat, membru al guvernului, judecător la curtea supremă şi membru al Parlamentului. În cazul unor relaţii de afaceri de mare risc cu astfel de persoane, trebuie adoptate măsuri suplimentare, de exemplu stabilirea sursei veniturilor şi a fondurilor respective.
Parlamentul European adoptă reguli mai stricte împotriva spălării banilor
12 martie 2014
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:
- Tags:
- politic,
- legislativa,
- institutiilor,
- companii,
- functii,
- listati,
- registrele,
- servicii,
- registru,
- suplimentare,
- tranzactie,
- vigilenta
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:
Email:
Comentariul:
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Claudia Iliescu, noul inspector scolar adjunct al ISJ Prahova!
-
Vivi Răchită, angajat ilegal la CSM Ploieşti! Postul de consilier al directorului NU EXISTĂ în organigramă!
-
Fabio Cârstea, ploieşteanul care filmează în America, aduce produsele Mantralab în România!
-
FOTO Plimbări pe bani publici la CSM Ploieşti! Voiajul directorilor în Ungaria şi Germania!
-
Documentele privind angajarea lui Vivi Răchită la CSM Ploieşti sunt secrete!
-
Crăciunul–origine, tradiţii şi ritualuri din întreaga lume
-
VIDEO/ INCREDIBIL! Cine minte? Ce caută Răchită la CSM Ploieşti? Volosevici spune adevărul!
-
Cele mai frumoase colinde româneşti pentru Crăciun
-
Proiectele europene, trecute pe linie moartă la Ploieşti! Terminalele multimodale şi prelungirea Libertăţii nu mai prezintă interes!
-
Stiri Actuale cere publicarea documentelor privind angajarea lui Valeriu Răchită la CSM Ploieşti!
Anul X - ediţia nr. 2829
Copyright © 2011 - 2021 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2021 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 ianuarie 2021
Autentificare
Autentificare