Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:49:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consiliul European s-a încheiat


30 iunie 2016

Consiliul European s-a încheiat fără să fie stabilită o dată clară, la care Marea Britanie va anunţa oficial că vrea să iasă din Uniune. Pe lângă criza declanşată de vot, britanicii trebuie să facă faţă şi recrudescentei curentului favorabil independenţei Scoţiei.

Pe lângă criza declanşată de vot, britanicii trebuie să facă faţă şi recrudescentei curentului favorabil independenţei Scoţiei. Scoţienii, care au votat masiv pentru rămânerea în UE s-au simţit înşelaţi în sentimentele proeuropene şi au cerut chiar în plenul Parlamentului European să rămână în interiorul clubului comunitar.

Pentru a da mai mare greutate aspiraţiei europene a Scoţiei, premierul Nicola Strugeon a venit personal la Bruxelles. Nu am venit astăzi aici ca să trag vreo concluzie sau să presez pe cineva să facă vreo promisiune sau să îşi ia angajamente. Am venit aici astăzi ca să mă asigur că vocea Scoţiei este auzită şi poziţia sa este înţeleasă, a declarat Nicola Strugeon, prim-ministrul Scoţiei.

O eventuală aderare a Scoţiei la Uniunea Europeană nu ar putea avea loc decât după ieşirea Marii Britanii şi după organizarea unui nou referendum în Scoţia, care să consfinţească independenţa acesteia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro