Vineri, 29 martie 2024 - 7:32:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ITALIA/Români morţi într-un accident rutier


25 noiembrie 2012

Şase români au murit, sâmbătă, în Calabria, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren. Conform tgcom24, victimele de naţionalitate română, patru femei şi doi bărbaţi, munceau în Italia la cules de clementine. Alţi doi români aflaţi în autoturism au scăpat în ultimul moment, coborând din microbuz înainte de impact. O ipoteză de lucru este că românii ar fi încercat să traverseze în acel punct calea ferată pentru a ajunge mai repede la destinaţie.

Accidentul a avut loc la 17.15 ora locală în dreptul localităţii Rossano, în provincia Cosenza. Conform primelor informaţii, microbuzul care transporta muncitorii români a fost lovit de un tren în momentul în care traversa calea ferată.

Una dintre ipotezele tragediei este că cei doi români care au supravieţuit ar fi coborât din microbuz pentru a ridica bariera aferentă trecerii la nivel cu cale ferată. Conform acestui scenariu, grupul de români ar fi încercat să traverseze prin respectivul loc calea ferată pentru a scurta drumul. De altfel, trecerea la care s-a produs accidentul nu se află în administrarea statului italian, ci sub gestiune privată. O altă ipoteză luată în calcul de poliţia italiană este că trecerea peste calea ferată nu era blocată corespunzător astfel încât traversarea să nu poată fi făcută. Cert este că după cum prevăd regulamentele italiene, bariera aflată în proprietată privată ar fi trebuit să fie blocată, astfel încât traversarea căii ferate să fie imposibilă.

În urma impactului, microbuzul a fost târât aproximativ 300 de metri, iar scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate ale furgonetei - care a rămas prinsă sub tren - a durat mai multe ore. La bordul autoturismului se afla şi proprietarul terenului pe care lucrau victimele.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro