Joi, 28 martie 2024 - 5:13:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Veniturile imperiului imobiliar al reginei Elisabeta a II-a au crescut cu 9.200% în 60 de ani


5 iunie 2012

reginaImperiul imobiliar al reginei Elisabeta a II-a a înregistrat o creştere a veniturilor de 9.200%, de peste trei ori rata inflaţiei, în cei 60 de ani de la încoronare, potrivit cotidianului Financial Times.


Marea Britanie sărbătoreşte jubileul de diamant al reginei Elisabtea a II-a, reprezentând împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron.
Crown Estate, compania care deţine terenurile şi propritatile suveranului în Marea Britanie, a generat un venit din închirieri de 2,5 milioane de lire sterline în 1952, suficient pentru achiziţia unei case cu preţ mediu în centrul Londrei în prezent.

În rezultatele pentru anul fiscal încheiat în martie 2011, compania a raportat venituri de 230 de milioane de lire sterline (284 milioane de euro).


Avansul veniturilor reflectă creşterea constantă a valorii proprietăţilor din Marea Britanie în ultimii 60 de ani. Veniturile reginei au avut, însă, un avans mai rapid decât al pieţei, întrucât proprietăţile acesteia sunt amplasate în unele din cele mai atractive zone ale ţării.
Activele companiei Crown Estate includ Regent Street din Londra, unde se află unele din cele mai căutate spaţii comerciale din lume, precum şi St James, centrul industriei fondurilor de hedging în Londra.


Chiriile au înregistrat creşteri uriaşe în ambele locaţii în ultimii cinci ani, în pofida incertitudinilor economice.
Portofoliul de proprietăţi, care aparţine monarhului pe durata cât se afla pe tron, include porţiuni importante de plajă, platoul continental pe o distanţă de 19 kilometri de la ţărm, Parcurile Regale şi 106.000 de hectare de teren agricol. Nu sunt incluse Palatul Buckingham, Castelul Windsor sau proprietatea Balmoral din Scoţia, care sunt deţinute direct de regină.


Portofoliul de proprietăţi imobiliare Crown Estate a fost evaluat prima dată în 1987, când se ridică la 1,2 miliarde de lire sterline, iar până în 2011 a ajuns la şapte miliarde de lire sterline. Compania a afirmat că nu poate estima valoarea din 1952, însă a sugerat că aceasta s-ar fi situat la câteva sute de milioane de lire sterline.


Potrivit unei legi din 2011, regina primeşte 15% din veniturile Crown Estate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro