Vineri, 29 martie 2024 - 2:08:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OMS a aprobat folosirea unor tratamente neomologate în epidemia de Ebola


12 august 2014

Comitetul de experţi reunit luni de OMS a aprobat folosirea unor tratamente neomologate în lupta împotriva febrei hemoragice Ebola, potrivit unui comunicat al organizaţiei publicat marţi.

"În faţa circumstanţelor epidemiei şi sub rezerva îndeplinirii unor condiţii, comitetul a ajuns la un consens apreciind că este etic să se ofere tratamente neomologate, ale căror eficienţă şi efecte secundare încă nu sunt cunoscute, ca tratament potenţial sau cu titlu preventiv", explică Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Comitetul a definit drept condiţii pentru folosirea acestor tratamente "o transparenţă absolută în privinţa îngrijirilor, un consimţământ informat, libertatea de alegere, confidenţialitatea, respectul faţă de persoane, păstrarea demnităţii şi implicarea comunităţilor".

Experţii se referă la "obligaţia morală de a colecta şi partaja datele privind securitatea şi eficienţa acestor intervenţii" care trebuie să facă obiectul unei evaluări constante în vederea utilizării lor viitoare.

Bilanţul febrei hemoragice Ebola care afectează Africa de Vest a depăşit pragul de 1.000 de morţi, cu 1.013 decese şi 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte şi probabile), potrivit ultimului bilanţ al OMS luni seara.

Înainte de anunţul privind aprobarea OMS, Statele Unite au promis să trimită în Liberia, una dintre ţările cele mai afectate de epidemie, un ser experimental, disponibil în cantităţi foarte mici, pentru tratarea medicilor liberieni infectaţi.

Acest ser a fost folosit pentru prima dată cu rezultate pozitive în cazul a doi americani infectaţi cu Ebola şi repatriaţi în Statele Unite. Liberia a înaintat o solicitare şi preşedintele Ellen Johnson Sirleaf a anunţat luni că acesta va fi trimis în cursul săptămânii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro