Marţi, 19 martie 2024 - 7:33:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oscar Pistorius nu este vinovat de crimă


12 septembrie 2014

Judecătoarea sud-africană care urmează să anunţe dacă Oscar Pistorius este vinovat de uciderea cu premeditare a modelului Reeva Steenkamp în 2013 a respins, joi, mărturia crucială a vecinilor campionului paralimpic.

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat că va continua vineri citirea concluziilor.

Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale joi, la ora 10.30, iar după cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, a anunţat că va continua vineri.

Thokozile Masipa a precizat, în concluziile sale, că Oscar Pistorius nu este vinovat de crimă cu premeditare şi de crimă. Ea a respins mărturia principalilor martori ai acuzării, vecinii lui Pistorius, menţionând că aceştia s-au lăsat influenţaţi de ceea ce au auzit de la alţii şi de presă. Masipa a mai menţionat că Pistorius a acţionat prea rapid şi făcând uz excesiv de forţă. Ea a subliniat că sportivul nu a chemat oamenii de pază, ci a tras gândindu-se că persoana de dincolo de uşă este un intrus.

Pe parcursul citirii concluziilor judecătoarei, Pistorius a plâns de câteva ori.

Potrivit cnn.com, Pistorius ar putea fi condamnat pentru omor din culpă. În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare, dar nu există o limită minimă.

Judecătoarea Thokozile Masipa s-a pronunţat joi în privinţa a trei din variantele de verdict în cazul lui Oscar Pistorius, concluzia fiind că sportivul nu este vinovat de crimă cu premeditare sau crimă şi că nu sunt dovezi pentru achitare, astfel că singura variantă rămâne cea a omorului din culpă.

Conform cnn.com, dacă Pistorius va fi găsit vinovat de omor din culpă, "sentinţa sa este la discreţia judecătoarei Masipa".

"Judecătoarea Masipa a parcurs trei din cele patru opţiuni de verdict legate de acuzaţia de crimă. Ea a spus că Pistorius nu este vinovat de crimă cu premeditare sau crimă şi că nu sunt dovezi pentru achitare. Asta înseamnă că ultima opţiune rămasă este cea a omorului din culpă", notează cnn.com.Judecătoarea Thokozile Masipa a precizat, joi, că acuzarea nu a dovedit, pe parcursul procesului de la Pretoria, că atletul Oscar Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro