Joi, 18 aprilie 2024 - 11:56:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spania/ Zgârie-nori de 47 de etaje, ridicat fără un ascensor


11 august 2013

Dezvoltatorii unui zgârie-nori din Spania, menit să aibă 47 de metri şi să ajungă la altitudinea de 200 de metri, au descoperit o problemă esenţială cu câteva luni înainte de terminarea proiectului: nu există un ascensor.

Turnurile InTempo din Benidorm, un oraş din provincia Alicante, Spania, erau concepute iniţial să aibă doar 20 de etaje, dar dezvoltatorii au hotărât să crească proiectul la 47 de niveluri şi la 200 de metri, clădirea fiind menită să devină "o viziune a viitorului" şi un simbol al ieşirii Spaniei din criza financiară, potrivit Daily Mail.

Aşadar, ascensorul există şi este disponibil pentru cele 20 de etaje iniţiale, însă de la acest punct se poate urca doar pe scări, deoarece în proiect nu mai poate fi inclus un alt echipament de ascensor.

Controversa în jurul turnurilor din Benidorm s-a accentuat în ultimele săptămâni, după plecarea echipei de arhitecţi. Aceştia au demisionat, în ciuda faptului că ultimele opt etaje din proiect, care erau menite să unească cele două turnuri de grădini şi piscine, au rămas incomplete.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro