Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:25:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


May să publice un plan detaliat cu privire la Brexit până la jumătatea lui februarie, îndeamnă Parlamentul


14 ianuarie 2017

Guvernul britanic este necesar să publice un plan detaliat cu privire la Brexit, până la jumătatea lui februarie, în care să-şi prezinte poziţia cu privire la piaţa unică europeană şi la uniunea vamală, se arată într-un raport publicat sâmbătă de o comisie parlamentară, relatează Reuters.

Comisia parlamentară cu privire la ieşirea din UE, alcătuită din membri ai mai multor partide, inclusiv Partidul Conservator al premierului Theresa May şi Partidul Laburist, în opoziţie, îndeamnă totodată Guvernul să caute să încheie un acord de tranziţie cu blocul european.

May, care a anunţat că va declanşa negocierile cu UE până la sfârşitul lui martie, a fost dur criticată de întreprinderi, investitori şi parlamentari pentru că a dezvăluit prea puţin din planurile Guvernului cu privire la Brexit, la mai bine de şase luni după ce britanicii au hotărât divorţul, în referendumul din iunie.

”Guvernul este necesar să-şi publice planul cu privire la Brexit până la jumătatea lui februarie, inclusiv poziţia cu privire la piaţa unică şi uniunea vamală, pentru ca să poată fi examinată de Parlament şi public”, a declarat parlamentarul laburist Hilary Benn, preşedintele Comisiei

May, care a declarat că prezentarea unor detalii despre pregătirile Guvernului i-ar slăbi poziţia în viitoarele negocieri, urmează să spună mai multe despre abordarea ei faţă de Brexit într-un discurs, marţi.

Comisia a îndemnat ca planul cu privire la Brexit să fie prezentat ca o ”carte albă”, un document de politică guvernamentală, şi să fie publicat împreună cu evaluări economice asupra diverselor opţiuni cu privire la accesul pe piaţă şi comerţ.

”Noi nu cerem Guvernului să renunţe la liniile roşii pe care şi le-a trasat sau să negocieze poziţii de repliere, ci vrem claritate asupra obiectivelor sale largi, având în vedere semnificaţia şi complexitatea sarcinii negocierii”, a declarat Benn.

Comisia cere Guvernului să vegheze ca firmele de servicii financiare să continue să aibă acces pe pieţele UE şi să evite să impună taxe.

Ea o îndeamnă totodată pe May să se angajeze să lase parlamentul să voteze asupra acordului final cu privire la Brexit.

Riscul unei ”prăpăstii” după cei doi ani prevăzuţi de negocieri cu UE ar putea să determine unele afaceri să anticipeze rezultatul final şi să minimalizeze impactul asupra firmelor lor prin relocalizare sau investiţii în alte părţi, avertizează Comisia.

”Guvernul este necesar să precizeze clar încă de la început că o perioadă de ajustare la orice schimbare în aranjamentele comerciale sau în accesul pe pieţe UE ale industriilor serviciilor britanice va fi căutată în cadrul negocierilor”, mai îndeamnă Comisia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro