Joi, 25 aprilie 2024 - 8:03:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se întâmplă şi în Franţa: stâlpi de telefonie, în mijlocul drumului


30 decembrie 2013

Într-o localitate din Franţa, stâlpii de telefonie au râmas în mijlocul drumului, după ce acesta a fost lărgit înainte ca firma responsabilă că îi mute. În urmă cu mai bine de o lună, o situaţie similară a fost sesizată pe Centura de Sud a Craiovei.

„Afacerea” stâlpilor de telefonie plantaţi în mijlocul unei mici şosele din localitatea Chancelade (Dordogne) face vâlvă în Franţa, iar subiectul este deja răspândit pe reţelele de socializare, unde lumea este amuzată de această poveste, scrie Le Parisien.

Totul a pornit de la iniţiativa de a lărgi o şosea, lucrare care a durat aproape un an şi a fost inaugurată de zece zile. Aceasta a fost însă mărită fără a aştepta ca France Telecom, compania în administrarea căreia sunt stâlpii, să îi scoată şi să îi mute la noua margine a drumului.

Responsabilul de şantier a explicat faptul că France Telecom a fost chemată de mai mult ori pentru a rezolva situaţia, dar fără succes. Pe de altă parte, reprezentanţii companiei, citaţi de ziarişti, spun că deja faimoşii stâlpi vor fi ridicaţi zilele următoare.

Între timp, stâlpii au fost înfăşuraşi cu bandă colorată în alb şi roşu pentru a fi văzuţi de şoferi, însă nu este reflectorizantă, astfel că trebuie atenţie pentru a fi ocoliţi noaptea, arată jurnaliştii

Un caz similar a fost descoperit de jurnaliştii din Bănie. Lucrările la Centura de Sud a Craiovei păreau că sfidează orice record de inventivitate. Viitoarea autostradă a Fordului, cum se mai numeşte şoseaua, s-a construit în jurul unui stâlp de electricitate  care este conectat la reţea. Compania de electricitate spunea, în octombrie, că vrea bani ca să mute stâlpul, iar beneficiarul nu vrea să plătească.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro