Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:49:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O femeie a trecut prin trei atentate teroriste într-un singur an


21 august 2017

O tânără în vârstă de 26 de ani s-a aflat în zona vizată de terorişti de trei ori într-un singur an.

Australianca Julia Monaco se afla la cumpărături cu prietenii în centrul Barcelonei atunci când o furgonetă a intrat în mulţime.

A fost cel de-al treilea atac terorist din care Monaco a reuşit să scape vie şi nevătămată în acest an.

I s-a mai întâmplat la Londra, când a fost martora atacului de pe podul Westminster, în martie 2017. Monaco a fost şi martora lovirii unui poliţist de către un terorist în faţa catedralei Notre Dame din Paris, în iunie.

”Nu am văzut furgoneta, dar am văzut mulţimea şi poliţia şi am înţeles că s-a întâmplat ceva teribil. Brusc, oamenii au început să ţipe”, a descris ea pentru The Independent momentele de panică din metropola spaniolă.

14 oameni şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite după două atacuri teroriste produse în această săptămână în Barcelona şi în Cambrils. 13 dintre victime au murit după ce o furgonetă a intrat în viteză în mulţimea din Las Ramblas, vestita zona turistică din Barcelona. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

5 suspecţi au fost ucişi de poliţie în Cambrils, orăşel din apropierea Barcelonei, după ce o altă maşină a ucis o persoană şi a rănit şase.

Principalul suspect pentru atentatul din Barcelona, Moussa Oukabir, se numără printre cei ucişi în Cambrils, confirmă poliţia spaniolă, citată de BBC.

Patru alte persoane au fost arestate, iar un suspect este încă de negăsit.

Printre cei răniţi se numără şi trei români. Doi dintre ei au fost externaţi. „Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. A treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetăţeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro