Joi, 25 aprilie 2024 - 12:56:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autovehiculele din Franţa dotate, obligatoriu, cu etiloteste


2 iulie 2012

etilotestFiecare vehicul cu motor care circulă pe şoselele franceze, cu excepţia micilor ciclomotoare, va trebui echipat cu un etilotest chimic sau electronic, transmite AFP.

Alcoolul este începând din 2006 prima cauză de mortalitate pe străzile franceze: aproape o treime din totalul deceselor, o rată practic neschimbată de 10 ani şi mult mai mare decât cele din Anglia /17%/ sau Germania /10%/, în contextul unui consum de alcool aproape egal, potrivit serviciului de siguranţă rutieră.

Conform unui sondaj IFOP apărut duminică, 57 la sută dintre persoanele chestionate au spus că nu au un etilotest în maşină la ora actuală. 51% şi-au exprimat intenţia de a îşi cumpăra unul 'foarte curând'. În martie, două treimi dintre francezi se declarau favorabili acestei măsuri.

În caz de încălcare a acestei prevederi, valabilă de la 1 noiembrie 2012, amenda va fi de 11 euro.

„Legea spune că este nevoie de un etilotest în stare de funcţionare, dar recomandă, în cazul etilotestelor chimice, să existe întotdeauna două”, pentru eventualitatea în care conducătorul ar utiliza unul înainte de a se urca la volan şi ar fi controlat de poliţie după aceea, a explicat recent delegatul interministerial pentru siguranţa rutieră, Frederic Pechenard. Drept urmare, şoferii vor trebui să achiziţioneze cel puţin un etilotest chimic /al cărui preţ variază între 1 şi 3 euro/ sau unul electronic /care porneşte de la 100 de euro/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro