Joi, 25 aprilie 2024 - 4:36:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O tânără, angajată la un centru de refugiaţi din Suedia, înjunghiată mortal de un imigrant


26 ianuarie 2016

Tânăra Alexandra Mezher, care lucra la un azil de refugiaţi din Molndal, Suedia, a fost înjunghiată mortal de un imigrat în vârstă de doar 15 ani, informează ActiveNews.

Ea fost atacată luni dimineaţa, în jurul orei 8:00, la un centru de refugiaţi pentru minori neînsotiţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Ceilalţi angajaţi au reuşit să imobilizeze atacatorul până a venit poliţia.Victima, în vârstă de 22 de ani, descrisă de familia sa ca fiind un "înger", a fost dusă de urgenţă la spitalul Sahlgrenska dar a murit din cauza rănilor grave. Tânărul de 15 ani, suspectat  acum de crimă, a fost arestat. Poliţiştii au descoperit un cuţit la locul crimei şi au sigilat zona, o anchetă fiind declanşată în acest caz. 

Alexandra Mezher, originară din Liban, lucra la centru de refugiaţi pentru minori neînsotiţi de câteva luni. Verişoara victimei a descris-o pe Alexandra ca fiind un înger şi îi învinovăţeşte pe politicienii suedezi pentru moartea fetei. "Este îngrozitor! Era o persoană care vroia să facă bine, care vroia să fie mai bună. Şi apoi el a omorât-o în timp ce îşi făcea treaba. Am plâns foarte mult. Era o persoană bună, caldă şi fericită. Este numai vina politicienilor suedezi că a murit", a declarat ruda tinerei.

Acest caz se adaugă unui şir lung de violenţe îndreptate împotriva femeilor, în Suedia, agresorii fiind în mare parte refugiţi. De curând, mai multe fete au dezvăluit că au fost agresate sexual de tineri imigranţi la o piscină din Stockholm.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Fuxborg a declarat că atacatorul este un tânăr ce locuia la azil şi a confirmat că tânărul a fost deja arestat, fiind suspect de crimă. Totuşi, acesta nu a dezvăluit detalii despre identitatea sau naţionalitatea sa, adăugând că motivul crimei nu este încă cunoscut.

"Acest tip de intervenţie devine tot mai frecvent. Ne confruntăm cu tot mai multe incidente ca acesta de când vin din ce în ce mai mulţi imigranţi din afară", a mai spus Thomas Fuxborg.

Atacul vine în contextul în care şeful poliţiei locale Dan Eliason a solicitat 4,100 de poliţişti suplimentari pentru a reuşi să facă faţă violenţelor cauzate de refugiaţi. Potrivit acestuia, numărul neaşteptat de mare de solicitanţi de azil (163.000 în 2015, la o populaţie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune forţele de ordine în întreaga ţară. 

Numărul violenţelor comise de imigranti s-a dublat în 2015 faţă de 2014, de la 148 de incidente la 322.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro