Vineri, 29 martie 2024 - 11:54:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O destinatie atractiva pentru emigranti


24 aprilie 2013

Au început înscrierile pentru „emigrarea” pe Marte a anunţat ieri Mars One, asociaţia care vrea să trimită oameni pe Marte în 2023, care a deschis înscrierile pentru programul de selecţie a celor care se vor stabili pe planeta roşie.

Cei interesaţi sunt invitaţi să aplice pe site-ul organizaţiei, cu o scrisoare de motivaţie, un CV şi un videoclip de un minut în care să explice de ce ar trebui să se afle printre primii oameni care pun piciorul pe Marte. Înscrierea online reprezintă doar prima parte a procesului de selecţie şi se va încheia pe 31 august 2013. La finele celor patru runde de selecţie, între 24 şi 40 de candidaţi vor începe pregătirea pentru călătoria şi viaţa pe Marte. Ei vor ajunge pe planeta roşie în grupuri de câte patru, dintre care primul (alcătuit din doi bărbaţi şi două femei, de preferat de pe continente diferite) va ateriza în 2023. Acesta va fi urmat de alte grupuri la o distanţă de doi ani unul de celălalt, notează popsci.com.

Mars One menţionează ca a primit, în ultimul an, peste 10.000 de mesaje de la persoane originare din peste 100 de ţări, interesate să participe la proiect şi se aşteaptă la un volum de candidaţi fără precedent. O parte dintre cei care au aplicat deja au permis ca videoclipul lor de prezentare să fie afişat pe site-ul asociaţiei, motiv pentru care Mars One invită publicul larg să îi voteze pe candidaţi pentru a-i ajuta pe organizatori să facă o selecţie.

Ultima rundă a procesului, care va avea loc în 2014, va fi televizată în cadrul unui reality-show difuzat la nivel global, care va reprezenta şi principala sursă de finanţare a proiectului. Programul este coordonat de antreprenorul olandez Bas Lansdorp şi de Wielders Arno de la  Agenţia Spaţială Europeană.

Sursa: yahoo.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro