Vineri, 29 martie 2024 - 2:13:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


The "leftover" women: Tinere chinezoiace aruncate la gunoi


24 februarie 2013

Guvernul de la Beijing a etichetat femeile care nu se căsătoresc până la vârsta de 30 de ani, drept "femei rest", titrează Daily Mail. Mesajul autorităţilor chineze este clar: „Femeile rest nu merită compasiunea noastră”!

Presa occidentală comentează, intrigată, că executivul comunist chinez a cerut Federaţiei femeilor din China să folosească termenul de „femei rest” în mai multe articole cu tentă dură. Articole care au drept ţintă numărul tot mai mare de femei educate, cu o profesie, urbane şi singure cu vârsta cuprinsă între 27 şi 30 de ani şi care nu şi-au găsit un soţ. „Aceste femei sunt considerate indezirabile, ceea ce este inadmisibil.

"Fetele frumoase nu au nevoie de prea multă educaţie pentru a se căsători cu cineva dintr-o familie bogată şi puternică. Însă fetele cu o înfăţişare medie sau urâtă vor avea dificultăţi", se scrie în articolul intitulat chiar aşa: „Femeile rest nu merită compasiunea noastră”.
Termenul a fost ales de media asevită guvernului şi a stârnit nemulţumirea a milioane de tinere ambiţioase şi educate care susţin că tot ceea ce se întâmplă este bătaie de joc, şi că au fost aruncate la fier vechi. În plus, ca o notă inedită, tinerele se plâng de slaba calitate a peţitorilor!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro