Joi, 18 aprilie 2024 - 12:12:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Propunerile UE care i-ar afecta pe românii care merg la lucru în Marea Britanie


4 februarie 2016

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a trimis la Londra un document de reforme pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Propunerile trebuie aprobate de şefii de stat şi de guvern la o întâlnire care va avea loc peste două săptămâni.

Potrivit Ştirile TVR, Bruxelles-ul propune britanicilor aproape exact ceea ce dorea şi ceruse guvernul de la Londra: o aşa-numită frână de urgenţă, un mecanism prin care britanicii să poată suspenda, pentru o perioadă de până la patru ani, unele ajutoare sociale pentru lucrătorii din alte state membre.

Aceste măsuri ar urma să fie valabile pentru cei care vor merge să lucreze în Marea Britanie, nu şi pentru cei care sunt deja angajaţi.

Marea Britanie s-a plâns că foarte mulţi cetăţeni ai Uniunii Europene care vin să lucreze, în special din ţările estice, îşi lasă copii acasă, însă primesc alocaţii pentru ei. Astfel, documentul prevede şi ca alocaţia să fie la nivelul celei din ţara în care locuieşte copilul.

Un referendum cu privire la rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea loc în luna iunie. Tabăra care susţine ca Marea Britanie să părăsească spaţiul comunitar, care a devenit tot mai influentă, a ridiculizat propunerele Consiliul European.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro