Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:35:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Malala Yousafzai a primit Premiul Saharov al Parlamentului European


21 noiembrie 2013

Tânăra militantă pakistaneză pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, devenită un simbol mondial al luptei împotriva extremismului religios, a primit miercuri prestigiosul premiu Saharov pentru libertatea de gândire, acordat de Parlamentul European, relatează France Presse.

Într-un cor de aplauze, premiul i-a fost înmânat tinerei de 16 ani de către preşedintele legislativului comunitar, Martin Schulz, care a apreciat că aceasta ‘oferă speranţă pentru milioane de oameni’.

‘Am lansat un apel la ţările din Europa să vină în ajutorul ţărilor din Asia, în ajutorul ţării mele, Pakistanul, în materie de educaţie şi dezvoltare’, a declarat adolescenta, surâzând pe sub un voal portocaliu. ‘Acest premiu reprezintă o încurajare pentru lupta mea’ în favoarea dreptului tuturor oamenilor la educaţie şi în vederea protejării copilăriei, a adăugat ea, în faţa a circa douăzeci de foşti laureaţi.

Întrucât a denunţat măsurile dure impuse de talibani între 2007 şi 2009 în regiunea sa din Valea Swat, în nord-vestul Pakistanului, şi a apărat dreptul fetelor de a merge la şcoală, Malala Yousafzai a fost împuşcată de un bărbat la 9 octombrie 2012 atunci când se afla la bordul unui autobuz şcolar. După ce a reuşit să evite la limită moartea, ea a devenit un simbol internaţional, bucurându-se de numeroase onoruri şi distincţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro