Vineri, 29 martie 2024 - 3:26:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fostul guvern ucrainean a transferat 70 de miliarde de dolari în conturi offshore


28 februarie 2014

Noul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk, care a fost învestit joi în funcţie de parlamentul de la Kiev, susţine că în ultimii trei ani din sistemul financiar al Ucrainei au fost retraşi 70 de miliarde de dolari şi transferaţi în conturi offshore. Banii au fost daţi ca împrumuturi garantate de stat.

De asemenea, rezervele valutare ale Ucrainei în ultimii trei ani au scăzut de la 37 de miliarde de dolari la 15 miliarde, iar în Trezorerie mai sunt 4,3 milioane de dolari. „Visteria Ucrainei e goală”, a spus Iaţeniuk, citat de .

Datoria publică a ajuns la 75 de miliarde de dolari, în condiţiile în care în 2010 era la jumătate. „37 de miliarde de dolari, reprezentând împrumuturi, au dispărut într-o direcţie necunoscută”, a declarat noul premier ucrainean.

În plus, datele referitoare la bugetul de stat nu sunt fiabile, a mai anunţat Iaţeniuk. În aceste condiţii, Kievul va negocieria cu FMI obţinerea unui ajutor, a spus Iaţeniuk.

El a avertizat încă de ieri că noul guvern va trebui să ia măsuri nepopulare pentru a stabiliza ţara.

Un alt lider al forţelor democratice, Vitali Kliciko, a declarat că Ucraina ar putea cere Statelor Unite şi Uniunii Europene să îngheţe conturile fostului premier Viktor Ianukovici şi ale familiei sale şi să înapoieze averile statului ucrainean.

Anterior, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, sugerase că Parlamentul ucrainean ar putea adopta măsuri de expropriere pentru averile elitelor ucrainene, scrie agenţia rusă RIA Novosti


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro