Marţi, 6 decembrie 2022 - 6:18:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

SUA îşi vor menţine prezenţa în Marea Neagră în pofida protestelor Rusiei


18 iunie 2016


 

Distrugătorul USS Porter a intrat în Marea Neagră în această lună, atrăgând critici dure din partea Moscovei. Turcia şi România sunt aşteptate să exercite presiuni pentru o prezenţă mai mare a forţelor aliate în Marea Neagră, la summitul NATO de la Varşovia din 8-9 iulie.

Aflat la bordul USS Mason, un alt distrugător american din Marea Mediterană, Mabus a declarat joi pentru Reuters că este datoria Marinei americane să descurajeze agresiunea şi să asigure culoarele maritime deschise.

"Vom fi acolo" în Marea Neagră, a spus Ray Mabus. "Vom descuraja orice agresiune. Acesta e principalul motiv pentru care suntem acolo — să descurajăm posibile agresiuni", a mai spus el.

Mabus a făcut aceste declaraţii la câteva zile după ce Rusia a criticat discuţiile din cadrul NATO privind crearea unei forţe permanente în Marea Neagră.

"Dacă se va lua o decizie privind crearea unei forţe permanente, desigur, ar fi un element destabilizator, pentru că aceasta nu este o mare a NATO", afirmase Andrei Kelin, şeful Departamentului de cooperare europeană din cadrul Ministerului de Externe rus.

Rusia, care a anexat peninsula Crimeea în 2014, are propria sa flotă în Marea Neagră, cu baza la Sevastopol.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro