Joi, 28 martie 2024 - 1:57:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TURCIA/ Medicii,profesorii şi funcţionarii publici ar putea intra în grevă


17 iunie 2013

La o zi după ce poliţia i-a evacuat pe manifestanţi, Erdogan a vorbit în faţa mulţimii, în piaţa care a devenit spaţiul simbolic al revoltei faţă de conducători.

 

Între timp, sindicatele au cerut oamenilor să intre în grevă timp de o zi, printre angajaţii care ar urma să protesteze numărându-se medici, avocaţi, ingineri şi funcţionari publici. Grevele, din păcate, au însă un impact mai puţin vizibil asupra vieţii cotidiene din Turcia, comentează revista „Time“, care menţionează acest aspect.

Poate că poliţia a câştigat în confruntarea de sâmbătă, dar duminică manifestanţii au continuat să încerce să ajungă în Piaţa Taksim, iar proteste au izbucnit şi în alte oraşe.

În anumite cartiere din Istanbul, mai mulţi tineri care aruncau cu pietre au înfruntat poliţiştii, ridicând semne de întrebare cu privire la acţiunea de ieri a autorităţilor, de a evacua protestatarii, care se pare că ar fi agitat şi mai mult spiritele.

Potrivit agenţiei Dogan, zeci de protestatari au fost reţinuţi la Istanbul şi aproximativ 70 în Ankara.

Erdogan şi-a justificat acţiunile într-un discurs ţinut în faţa mulţimii, în Istanbul, afirmând că este datoria sa, ca premier, de a se asigura că legea este respectată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro