Joi, 18 aprilie 2024 - 4:33:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Americanii consideră supravegherea telefonică acceptabilă


20 august 2013

În total 56% dintre persoanele intervievate aproba supravegherea comunicaţiilor telefonice a milioane de americani, in timp ce 41% considera aceasta practica "inacceptabila", potrivit acestui sondaj realizat de cotidianul The Washington Post si Institutul Pew.

De asemenea, 62% dintre americani apreciază ca este important ca Guvernul federal sa ancheteze asupra unor eventualele ameninţări "teroriste", chiar daca prin aceste operaţiuni aduce atingeri vieţii private. O treime dintre persoanele chestionate susţin contrariul.

Totodată 42% cred ca ar fi necesar ca Guvernul sa poata sa meargă si mai departe, ca de exemplu trecând la controlul tuturor activităţilor online ale cetăţenilor americani, cu scopul de a împiedica atentate. In schimb, 52% sunt de părere ca o asemenea supraveghere nu ar trebui sa fie posibila.

The Guardian si The Washington Post au dezvăluit săptămâna trecuta doua programe secrete NSA bazate pe colectarea de date telefonice si pe Internet. Preşedintele american Barack Obama le-a aparat in numele securităţii americanilor.

Acest sondaj a fost efectuat telefonic, in perioada 6-9 iunie, asupra unui număr de 1.004 adulţi americani si are o marja de eroare de cinci la suta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro