Marţi, 19 martie 2024 - 8:13:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Procuratura franceză cere amenzi pentru muncă la negru a 460 de muncitori polonezi şi români


15 martie 2015

Un procuror a cerut vineri Tribunalului din Cherbourg să aplice o amendă firmei româneşti Elco pentru că a furnizat ilicit 297 muncitori români pentru şantierul reactorului nuclear EPR de la Flamanville, în cadrul unui proces care vizează mai multe societăţi.

Procurorul a cerut, de asemenea, ca societăţile Bouygues să fie amendată cu 150.000 de euro, iar agenţia de intermediere cipriotă Atlanco, care nu s-a prezentat la proces, să fie amendată cu amenda maximă de 225.000 de euro şi să i se interzică să mai desfăşoare vreo activitate pe teritoriul francez.

Procurorul Republicii Eric Bouillard a cerut aplicarea unei amenzi în valoare de 80.000 de euro firmelor românească Elco, unei filiale a Bouygues - Quille Construction - şi firmei Welbond.

Cazul are în centru angajarea ilegală a 460 de muncitori polonezi şi români la Flamanville, la Canalul Mânecii, în perioada iunie 2008-octombrie 2012, care ridică problema "muncitorilor detaşaţi" în Uniunea Europeană (UE).

Bouygues, însărcinată cu partea de inginerie civilă a şantierului EPR, filiala sa Quille şi Welbond Armatures au fost judecate pentru "recurgere la serviciile unor firme care practică munca la negru, împrumutul ilicit de mână de lucru şi negociere prealabilă".

Agenţia Atlanco şi firma românească Elco au fost judecate pentru "muncă clandestină, ascunderea angajaţilor, împrumutare ilicită de mână de muncă şi negociere prealabilă" cu privire la 163 de muncitori polonezi în cazul Atlanco şi 297 de muncitori români în cazul Elco.

Avocaţii Bouygues au contestat faptele reproşate, în timp ce avocaţii Confederaţiei Generale a Muncii (CGT, una dintre cele mai mari confederaţii sindicale franceze), care este parte civilă în proces, au apreciat că faptele sunt "prezentate perfect".

Pe de altă parte, statul francez ar putea solicita câteva milioane de euro, reprezentând cotizaţii sociale neplătite.

Judecătorii deliberează până la 9 iunie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro