Marţi, 19 martie 2024 - 12:52:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oraşele cu cea mai bună mâncare comercializată pe stradă


16 mai 2012

bankokTuriştii care vizitează marile oraşe ale lumii au mai multe alternative pentru a servi masă: în afară de restaurante, aceştia pot să consuma mâncare comercializată pe stradă, în cele mai bune condiţii.


Acest tip de mâncare are avantajul că îi oferă turistului un contact direct cu regiunea pe care o vizitează, permiţându-i să aleagă mâncare proaspătă direct în faţa sa.
Există anumite oraşe care sunt celebre pentru mâncarea comercializată pe stradă. Ghidul Lesley Tellez din Mexico City oferă câteva sfaturi pentru alegerea locurilor cele mai bune în acest sens, scrie Business Insider.
Ghidul îi avertizează pe clienţi să fie atenţi la procesul de gătire, dacă este posibil acest lucru. Travel + Leisure atrage atenţia asupra faptului că restaurantele de pe strada trebuie să aibă locuri separate pentru gătit şi alimente crude, astfel încât să se evite contaminarea mâncării. Ingredientele trebuie pastrade în recipiente închise, vânzătorii trebuie să fie îmbrăcaţi îngrijit şi să nu lucreze în acelaşi timp cu bani şi mâncare.
Oraşele cu cea mai bună mâncare comercializată pe stradă sunt:

Singapore

ShanghaiFactorul de îmbolnăvire în cazul consumului acestui tip de mâncare este foarte scăzut, pe fondul reglementărilor stricte inpuse de autorităţile centrale. Curăţenia şi igiena se regăsesc la fiecare stând cu mâncare.
Chinatown are cele mai bune centre cu negustori de mâncare, incluzând şi Maxwell Market. Şi Old Airport Road, în suburbia Geylang, are multe standuri populare.
Vizitatorii pot comanda pui cu orez, prăjitura cu ridichi, specialităţi de tăiţei, pâine cu sos curry sau prăjitura cu arahide.

Penang

Această insulă din Malaezia este un paradis al mâncării comercializate pe stradă. Autorităţile cer celor 7.000 de negustori ambulanţi să urmeze un curs de siguranţă alimentară, iar inspectorii efectuează zilnic controale în zonă.
Locurile indicate turiştilor sunt străzile Little India, Chulia şi Kimberly, în Chinatown, iar felurile de mâncare recomandate includ peşte cu curry, prăjituri de orez cu arahide, orez cu tăiţei în lapte de nucă de cocos, tăiţei cu ou sau cu orez.

Bangkok

Peste 12.000 de vânzători ambulanţi operează în capitala Thailandei, dintre care 8.400 au autorizaţii sanitare, astfel că riscul e îmbolnăvire al vizitatorilor este unul mediu.
Tuistii sunt sfătuiţi să aleagă salată de papaya verde cu pui, tăiţei cu ou şi rata friptă, pui gătiţi în maniera thailandeză sau prăjiturele crocante.

Marrakesh

Siguranţa alimentară este un motiv de mândrie pentru piaţa centrală din Marrakesh, Djema el-Fna, unde se organizează periodic controale, iar mâncarea rămasă este înlăturată în timpul nopţii.
Vizitatorii sunt sfătuiţi să meargă în piaţa centrală Djema el-fna sau pe strada El Kassabin şi să comande kebab de miel sau vită, supă de fasole, macaroane subţiri fabricate în Măroc umplute cu vanilie sau nucă de cocos.

Reykjavik

În Reykjavik, capitala Islandei, vânzătorii ambulanţi trebuie să îndeplinească cu stricteţe regulile adoptate pe piaţa alimentară, astfel că factorul de risc pentru turişti este unul scăzut.
Vizitatorii sunt sfătuiţi să meargă la standul Baejarins Beztu Pylsur din centrul oraşului, unde pot să comande hot dogi cu miel, bucăţele crocante de ceapă prăjite şi muştar dulce.

Londra

Factorul de risc pentru turiştii care consumă mâncare pe străzile din Londra este unul extrem de scăzut, iar acestora li se recomandă să consume sandvişuri cu friptură de raţă şi verdeţuri, împreună cu muştar din cereale integrale. Locul indicat este intrarea de pe Southwark Street.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro