Vineri, 29 martie 2024 - 11:56:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doi refugiaţi au „invadat” România şi au început să plângă: „Ne-am rătăcit!”


17 septembrie 2015

Doi imigranţi afgani au intrat marţi seară în România, după ce s-au rătăcit în Serbia. Aceştia au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în zona Beba Veche, locul unde se întâlnesc trei graniţe: a României, a Serbiei şi a Ungariei.

Potrivit jurnaliştilor de la opiniatimisoarei.ro, cei doi au început să plângă când au fost prinşi de poliţişti şi au aflat că au ajuns în România.

„Au declarat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei şi că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care sunt în procedură de readmisie. Aceasta înseamnă să fie returnaţi pe teritoriul statului sârb. Depinde de răspunsul autorităţilor sârbe. Acordul de readmisie între România şi Serbia a intrat în vigoare în 2012”, a declarat Mihaela Les.

Uniunea Europeană este în continuare în căutarea unei soluţii pentru a rezolva criza refugiaţilor. Libera circulaţie în Europa este treptat suspendată. După Germania, Austria, Slovacia şi Republica Cehă au anunţat controale la frontieră. Ungurii au decis să ridice un gard la graniţa cu Serbia şi au în plan să-l continue şi la frontiera cu România.

Preşedintele Klaus Iohannis a punctat din nou faptul că România nu poate primi mai mult de aproximativ 1.800 de refugiaţi. „Eu cred că încet-încet tematica cotelor obligatorii va dispărea. Spaţiul Schengen este nefuncţional în momentul de faţă”, a declarat preşedintele Iohannis.

De asemenea, acelaşi lucru la arătat şi premierul Victor Ponta: „Dacă putem să primim mai mulţi, o să primim mai mulţi. Problema e de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe nişte oameni”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro