Miercuri, 22 mai 2024 - 5:57:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alegerea noului Papă a adus Romei 55 de milioane de euro


17 martie 2013

Hotelierii italieni au estimat că economia Romei va obţine venituri suplimentare de 55 milioane de euro în martie, fiind luna în care pelerinii şi turiştii au fost interesaţi de alegerea noului Papă.

Capitala  italiană a avut parte de un val de turişti în această perioadă, imediat după abdicarea surprinzătoare a Papei Benedict, oferind economiei locale un sprijin neaşteptat într-o perioadă lipsită de activitate turistică.

Potrivit Bloomberg, şi mai mulţi turişti sunt aşteptaţi pentru slujba de întronare a Papei Francisc, programată marţi, şi pentru sărbătorile pascale.

În aprilie 2005, ceremonia de învestire a Papei Benedict al XVI-lea a atras aproximativ 350.000 de persoane.

Alegerea şi întronarea Papei ar putea aduce economiei Romei venituri suplimentare de până la 55 milioane euro în luna martie, a precizat reprezentantul hotelierilor. Estimarea include sume cheltuite la hoteluri, restaurante şi muzee, şi ar putea creşte cu aproximativ 10% numărul de persoane angajate în regim temporar de industria turistică locală, un spor binevenit în contextul şomajului aflat la maximul ultimilor 20 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro