Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:02:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mesajul Papei pentru atei: ”Nu trebuie să crezi în Dumnezeu ca să ajungi în Rai”


4 ianuarie 2016

În timp ce Biserica Ortodoxă din România încă urmează o linie tradiţionalistă, şeful Bisericii Catolice continuă să îşi expună opiniile progresive, precizând într-o scrisoare deschisă că necredincioşii vor fi iertaţi de Dumnezeu dacă şi-au urmat conştiinţa în timpul vieţii.

”M-aţi întrebat dacă Dumnezeul creştinilor îi iartă pe cei care nu cred şi care nu caută credinţa. Încep prin a spune – şi aceasta este ideea fundamentală – că mila lui Dumnezeu nu are limite dacă mergi la el cu inima sinceră. Important este ca oamenii care nu cred în Dumnezeu să îşi urmeze conştiinţa”, a scris Papa Francisc într-o scrisoare-răspuns către fondatorul ziarului ”La Repubblica”, Eugenio Scalfari, care nu este romano-catolic.

”Păcatul, chiar şi pentru cei care nu au credinţă, apare când oamenii nu îşi urmează conştiinţa”, a mai spus Papa, citat de ziarul „The Independent„.

Aceste comentarii ale Suveranului Pontif sunt cea mai recentă dovadă a încercărilor acestuia de a deschide cât mai mult poarta Bisericii Catolice, care fusese oarecum închisă de predecesorul său, conservatorul Benedict al XVI-lea.

”Papa Francisc este şi el un conservator”, a scris Robert Mickens, corespondentul de la Vatican al publicaţiei catolice ”The Tablet”, adăugând: ”Însă, arată că este deschis către un dialog mai complex cu lumea”.

În urmă cu doar câteva luni, liderul Bisericii Catolice a arătat o atitudine mai progresivă şi asupra sexualităţii, întrebând: ”Dacă un om este gay şi îl caută pe Dumnezeu, cine sunt eu să îl judec?”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro