Joi, 28 martie 2024 - 4:53:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O moldoveancă a provocat naufragiul Titanicului italian


19 ianuarie 2012


costa23Naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia pare a avea la origine o...moldoveancă. În timp ce pachebotul s-a lovit de stânci, căpitanul vasului de croazieră se bucura de compania june moldovence, care nu figura nici pe lista pasagerilor şi nici pe cea a membrilor echipajului.


Potrivit  Corriere della Sera, tânăra moldoveancă în vârstă de 25 de ani se numeşte Domnica, iar anchetatorii italieni încearcă să ia legătura cu ea.  Procurorii încearcă să verifice unde se afla tânăra în momentul producerii impactului. Unii martori susţin că moldoveanca era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în impactului, iar presa din Italia a publicat o fotografie în care blonda de la Chişinău lua cina cu căpitanul.
Într-un interviu acordat PRO TV Chişinău, tânăra Domnica Cemortan a refuzat să comenteze ultimele informaţii apărute în presă. Blonda a declarat însă că a împlinit de curând 25 de ani şi fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea cu colegii.


Căpitanul navei Concordia, Francesco Schettino, a negat că a abandonat vasul şi a declarat în timpul audierilor preliminare că "a căzut într-o barcă de salvare".
"Nici măcar nu aveam vestă de salvare pentru că o dădusem unuia dintre pasageri. Încercam să îi urc în bărci într-o manieră ordonată. Brusc nava s-a înclinat la aproximativ 60-70 de grade. Am fost blocat şi am ajuns într-una dintre bărci. De aceea eram acolo. Odată ce s-a înclinat într-o parte, vasul nu şi-a mai revenit pentru că era blocat de ceva aflat sub el", a declarat Schettino, conform Daily Mail.
Cel puţin 11 persoane au murit şi alte aproximativ 20 sunt considerate dispărute după ce vasul de croazieră Costa Concordia s-a scufundat parţial, vineri seară, la câteva zeci de metri de ţărmul stâncos al insulei italiene Giglio.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro